15 Şubat 2012 Çarşamba

Aleksandrite lazer güneşte lekeler bırakıyor!

Aleksandrite lazer güneşte lekeler bırakıyor!

Sadece aleksandrite değil, kılda epilasyon sağlayacak dozda her lazer atışı, kuvvetlice bir güneş banyosu gibidir. Bunun üzerine bir de güneşte gezip yanarsanız, lazer atılan yerlerde koyulaşmalar olması gayet normal bir sonuçtur. Ancak bunlar, aleksandrit lazerle daha sık görülür.

Bazı kişilerin cildinde, güneşe maruz kalınca renklenme eğilimi kuvvetli oluyor. Bu insanlarda, doğum lakesi, çil, yaşlılık lekeleri gibi lekeler kolay gelişir, sık görülür.

Lazer sonrası lekelenme, herkeste olabildiği gibi bu insanlarda daha yüksek oranda görülür. Bu kişilerin güneş mevsiminde lazer uygulamasından özellikle kaçınması gerekir.

Ancak lazer yaptıranın güneşten kaçınması, normal insanlar için de gereklidir. Lazerden önce güneşte yanmış olmak, rengi esmerleştirdiğinden lazerin yan etkileri artar. Bunların başında ağrı ve yanık riski gelir. Hafif, fark edilmeyen yanıklar dahi, bazen beyaz lekeler, bazen de koyu lekeler şeklinde iz yapar. Bu nedenle lazerden önce 4 hafta güneş görmemiş olmak istenir.

Lazerden sonra da güneşten kaçınma süresi de 4 haftadır. Bu nedenle lazer epilasyonu, en çok istendiği yaz mevsiminde yaptıramıyoruz.

Yeni geliştirilen teknolojiler artık, lazerlerle yazın da epilasyon yapılmasını mümkün kılıyor. Ütüleme epilasyon denen yeni teknoloji, çok düşük doz lazerle çalıştığı için güneş kısıtlamasını kaldırıyor. Türkiyenin bol güneşli güney kıyılarında çok sayıda merkezde kullanılan ütüleme epilasyon teknolojisi ile yıllardır yazın her ayında uygulama yapılıyor ve renk değişimi şikayeti yaşanmıyor.

Hangi cihazla lazer epilasyon yaptırmalı?

Hangi cihazla lazer epilasyon yaptırmalı?

Elbette ütüleme teknolojisi (Soprano Lazer) ile çalışan lazerlerle. Ütüleme, lazer epilasyonda en üstün teknolojiiyi temsil ediyor ve klasik lazerlere göre çok büyük yenilikler getiriyor. Bu yenilikler, konfor ve güvenliği artırıyor, yan etkiler ve güneş kısıtlamasını kaldırıyor. Diode lazerler artık tek başına başladığı tedaviyi ağrısız olarak sonlandırıyor.

Eski lazerler, yüksek enerji ile atış yapardı. Bu yüksek enerji yeterli olmadığında epilasyon olmaz, fazla geldiğinde cilt yanar. Ütülemede, düşük enerjiyi sık atışlarla veren lazer başlığı, tedavi alanında ütüleme yapar gibi gezdiriliyor. Bu sayede kıl foliküller, yavaş yavaş ısıtılırken, ısısı sürekli alınan cilt yanmıyor, sadece biraz ısınıyor. Ağrı yerine bir masaj etkisi yaratan uygulama, sonuçları da çok başarılı olduğundan çok tutuldu ve yaygınlaştı. Hızla uzak doğu taklitlerinin çıkması, daha da yaygınlaşacağını gösteriyor.

Güneş ve mevsim kısıtlamasını da ortadan kaldıran ütüleme epilasyon, sadece diod lazerle uygulanıyor.