21 Eylül 2008 Pazar

Kilo almak

Fazla kilolarımızı vermek için onların nasıl oluştuğunu bilmeliyiz! Neredeyse her kadının bir dönem fazla kiloları sorun olmuştur. Dünya''nın obezite tehdidi altında olduğu düşünülebilir, besine ulaşmanın kolaylaşması ve gelişen teknoloji ile hareket imkânımızın kısıtlanması da göz önünde bulundurulduğunda artık kilo problemlerinin gündeme daha çok oturduğu ve kilo korumanın ve kilo yönetiminin daha önemli hale geldiği yadsınamaz bir gerçek halini aldı. Peki, kalın bir belin, istenmeyen fazla kiloların, 38–44 beden arası kıyafetlerle dolu bir dolabın gerçekten bir çözümü yok mudur? Tabi ki var.

Dünya Sağlık Örgütü''nün de neredeyse her toplantı da bir kez daha gündeme getirdiği sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite kilo kontrolünün ve bu kontrolde yüksek başarı sağlamanın en kalıcı ve gerçekçi yolları. Siz de kadınlara özgü sağlıklı zayıflama, sağlıklı beslenme ve düzenli hareket ile ilgili önerilerimize kulak verebilir ve daha formda bir yaşamın kapılarını aralayabilirsiniz.

Neden durmadan kilo alıyoruz? Kilo almanın birçok nedeni olabilir. Genetik bozukluklara ve hormonel değişikliklere bağlı bazı hastalıklar kilo almaya neden olabiliyor. Fakat toplumun büyük bir kısmının durmadan kilo alma nedenleri çok daha farklı. Besinler arasında sağlıklı tercihler yapamamak, klasik beslenme hataları, porsiyon kontrolünde başarısızlık ve hareketsiz bir hayat yağ bağlayan bedenlerin en temel nedenlerini oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder