17 Mayıs 2012 Perşembe

Taklit Ütüleme Epilasyon Cihazları


Taklit ütüleme epilasyon cihazları
Bu firmaların FDA kaygısı yoktur. FDA’ları olmadığı gibi, patentli cihazların taklitleri olduğundan, üretim ve satışları da tamamen legal değildir, en azından ticari etiğin dışında kalır. Tabii girmeye teşebbüs ettikleri ülkelerde denetleyecek kurum varsa. Tüm dünyada, talebi yoğun, denetimi zayıf olan, kalite ve kalite belgesi aramayan pazarlara girerler. Maalesef Türkiye de bunlar arasında yer alıyor. Rekabet edebilmek için fiyatları düşük tutarlar, beklentileri küçüktür. Ama küçük derken milyonlarla ölçülen kârdan bahsediyoruz.
Ütülemeyi kim geliştirdi?
Ütüleme epilasyonu, Alma Lasers firması geliştirdi ve 2007 yılında Soprano’yu piyasaya sundu. Aynı yıl sonunda, Alma’nın kazancı bir önceki yılın 2.5 katına ulaştı.
Dört yıl sonra Soprano Lazer benzerleri ve taklitlerinin çıktığı duyuldu. Bunların büyüklerine karşı dava açıldı. Nihayet yedinci yılda, benzerler ve taklitlerin Türkiye’de de boy gösterdiği görülüyor. Ütüleme Epilasyon demek Soprano Lazer demektir, taklitlerinden sakınınız.
Ütüleme adı nerden geliyor?
Düşük güçlü ve sık tekrarlı atışlar, cihaz başlığı epilasyon yapılacak bölgede sürekli gezdirerek yapılıyor. Epilasyon uygulanan kişi, bölgede bir ısınma da hissediyor. Bu nedenle olsa gerek, Dünyada in-motion (hareket halinde) adı ile bilinen bu teknoloji Türkiye’de STS LAZER firması tarafından (Alma Lasers Türkiye Distribütörü) ütüleme epilasyon adı ile adlandırıldı. Benzer teknolojiler, Dünyada farklı adlarla anılırken, Türkiye’de ütüleme adı ile pazarlanmaya başladı. Bu da pazarın kızışacağını, tartışma, rekabet belki de mahkemelerin devreye gireceğini gösteriyor. Taklitler her zaman asıllarını yaşatır ve randıman vermez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder